top of page

Individuálne kurzy angličtiny alebo kurzy v malej skupine? Ako sa mám rozhodnúť?

Aktualizováno: 24. 1. 2021

V prvom rade si určte cieľ, prečo sa chcete zlepšiť v anglickom jazyku. Ak je dôvodom napr. to, že chcete vedieť lepšie komunikovať, tak potom je na mieste uvažovať o kurzoch v malej skupine. Čím bude počet osôb v skupine menší, tým viac času na komunikáciu ostane Vám.


V skupine sa zároveň motivujete a môžete sa učiť aj od seba navzájom. Ak ste človek, ktorý sa rád stretáva a komunikuje s inými ľuďmi a potrebuje spoločnosť, možno Vám viac budú vyhovovať kurzy s menším počtom osôb v skupine.


Dôležité je však aj zdôrazniť, že skupina musí byť na rovnakej alebo veľmi podobnej úrovni a ideálne je, aby jednotlivci v skupine navzájom dobre vychádzali.

Preto odporúčam zobrať si so sebou kamaráta alebo spolužiaka alebo kolegu, s ktorým je nám príjemne a zároveň je na rovnakej alebo podobnej úrovni jazyka.


Netreba však zabúdať ani na Váš rozpočet. Ak máte viac finančných prostriedkov, môžete si skôr dovoliť individuálne kurzy, ktoré sú drahšie. Skupinové kurzy sú cenovo výhodnejšie a dostupnejšie väčšiemu počtu ľudí.


Na záver môžem len dodať, že ak si stále nie ste istý, čo by bolo pre Vás vhodnejšie, tak to treba vyskúšať. Len tak si to viete overiť.





bottom of page