top of page

Oplatí sa mi investovať peniaze do súkromných hodín angličtiny?

Aktualizováno: 24. 1. 2021

Do čoho sa nám v živote oplatí investovať ? Čo je to investícia? Definícia znie: ,,Investícia je použitie finančných zdrojov na dosiahnutie zisku.,, alebo: ,,Investícia sú výdavky uskutočnené s cieľom budúcich príjmov.,,


Takže očakávate, že keď budete vedieť dobre alebo lepšie alebo výborne po anglicky, tak Vám to prinesie nejaké zisky v budúcnosti? Ak áno, tak do toho treba ísť. V dnešnej dobe totižto už požiadavka od zamestnávateľov na znalosť cudzích jazykov a predovšetkým anglického jazyka nie je nadštandard, ale štandard. A ak chcete byť konkurencieschopní v budúcnosti, jednoznačne Vám to odporúčam.


Vďaka znalosti anglického jazyka máte lepšiu šancu dostať sa na vysokú školu, získať lepšiu prácu, cestovať do zahraničia alebo študovať či pracovať v zahraničí. Na základe vlastnej skúsenosti viem potvrdiť, že skúsenosť z práce zo zahraničia je celoživotná vynikajúca skúsenosť, kedy máte nielen šancu zarobiť si, ale aj získať iný uhol pohľadu na život, nadhľad a sebavedomie, že ste niečo sami dokázali a zvládli.


V jednom podcaste, ktorý som počúvala, sa riešilo, do čoho máme v živote investovať peniaze, či do fondov, akých fondov, nehnuteľností atď. Na záver sa účinkujúci zhodli na tom, že najlepšia investícia v živote je do zdravia a vzdelania. Ak ste zdraví, môžete robiť čokoľvek a ak niečo viete, tak Vám to nikto nikdy nezoberie a stále si budete vedieť nájsť svoju cestu.





bottom of page